ELABORACIÓ CONSERVES ARTESANES 

 

15a ed.: Diumenges 10 i 17 de febrer de 16:30h a 19:30h

(EDICIO TARDOR: 16a ed. Dies 17 i 24 novembre de 2019)

Preu: 36 € + 6 euros de material (tot ecològic) (màx. 8 pers). 

Cal dur 3 pots de vidre petits o mitjans. 

 

Reserva la teva plaça Regala els Cursos

Vols saber l'opinió dels alumnes que han fet algun curs a l'escola?

 

 LLEGEIX L'EXPERIÈNCIA  EN EL BLOG

 

AQUEST CURS JA L'HAN FET: 81 PERSONES


 

    

 

Taller d'elaboració de conserves dolces, salades i agredolces

En aquest taller aprendrem els mètodes de conservació de les hortalisses i les fruites per tal d'elaborar unes mermelades i conserves salades excel·lents i duradores. L'objectiu és doble: aprendre a mantenir en perfecte estat la verdura o la fruita que hem tingut com a excedent, i tambè preparar elaboracions saboroses per acompanyar amanides, carns i peixos. Tambè exposarem els mètodes per conservar carns o elaborar vins amb fruïts i hortalisses. 

 

Sessió 1er dia: 

  • Introducció: Breu història de la conservació,
  • Mètodes de conservació: Sucre, sal, assecatge, congelació, vinagre.
  • Per què es conserven els aliments, quines són les claus per una llarga conservació?
  • Què es pot conservar i què no, quin es el millor mètides segons el aliment i d'ús culinari que li volguem donar.
  • Preparació d'una mermelada de temporada
  • Assecatge: com construir un assecador solar.

 

Sessió 2er

  • Conserves en vinagre: els txuneis i els encurtits. 
  • Conservació en sal: els txucruts i les salmorres.
  • Congelació
  • Vins de pastor: elaboració de vi de xirivia i/o saüc.
  • Elaboració de Txucrut de col o remolatxa

 

Curs a càrrec de:

Jordi Bonet,

Apassionat per l’agricultura ecològica i la autosuficiència. Arriba a Cardedeu l'any 2004  i 3 anys més tard funda l'associació cultural Letras Comprometidas, una plataforma de difusió crítica amb la globalització i de defensa dels drets humans i el medi ambient. Dos anys més tard comença a centrar-se en els projectes locals i així l'associació canvia de nom per anomenar-se Cardedeu per un món millor. La seva passió per l'horticultura ecològica l'empeny, juntament amb la seva parella, a treballar horts del poble i així conèixer les tècniques convencionals d'horticultura. Poc més tard, rep formació en horticultura ecològica i passa a ser membre fundador de la cooperativa de consum Cardedeu Autosuficient i subministrador de cistelles ecològiques  a la cooperativa de consum. Actualment impulsa, gestiona i dedica gran part de la seva vida al projecte "Esbioesfera, escola&ecorestaurant" i president de l’associació Cardedeu per un món millor i Cardedeu Autosuficient

 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla