Els professionals

Jordi Bonet

AGRICULTURA ECO, CONSERVES I CUINA ECOVEGETARIA

Jordi Bonet

Des de petit que ja m’agradava plantar llavors i observar la natura. Ara de gran m’encanta explicar la meva experiència en 20 anys en l’horticultura ecològica. El fet de cultivar i produir els meus propis aliments m’han dut a aprendre molt sobre la conservació, la fermentació i l’art culinari amb productes de proximitat, de temporada i ecològics. Cocreador i impulsor del projecte d’Esbiosfera, tècnic en Canvi Climàtic i cuiner sostenible són les meves tres passions a la vida a part de fer cicloturisme amb la meva família!

Gemma Velasco

ELABORACIÓ DE PA I PASTA FRESCA

Gemma Velasco

No hi ha una cosa que em fascini més que l’olor de pa acabat de fornejar i la seva crosta cruixent. Sempre he tingut curiositat de fer-me les coses a casa i l’afició a fer pa em ve de fa anys. Gaudir d’una bona farina, escollir les llavors i decorar les coques de recapte són la meva debilitat. Compartir l’experiència d’ensenyar i transmetre els coneixements útils per a fer pa a casa és el meu objectiu. Sóc Cocreadora de l’escola Esbioesfera i persona impulsora de canvis cap a un món millor.

Juan del Rio

FORMACIÓ OFICIAL DE TRANSICIÓ

Juan del Rio

Agent de canvi i continu aprenent. Biòleg, activista, educador i facilitador per a la sostenibilitat. Format en la UPC, Schumacher College i Findhorn, un dels impulsors del Movimiento de Transición a España, formador oficial de transició. Codirector de ECOLISE, cofundador de Red de Transición i del projecte Municipios en transición. Autor de la Guía de movimiento de transición. Centra el seu treball en promoure nous models de vida sostenible i de resiliència local.
www.juandelrio.net

Gisela Mir

PERMACULTURA I JARDÍ COMESTIBLE

Gisela Mir

Juntament amb en Mark Biffen, hem creat el projecte permacultural Phoenicurus: un verger, bosc comestible, amb un sistema agrícola més perenne, divers i resilient. Hi conreem hortalisses amb tècniques d’ agricultura natural basades en la mínima intervenció i el no remogut de la terra. Tots dos som Dissenyadors de Permacultura titulats amb experiència internacional a través de voluntariat i participació en projectes europeus.
https://phoenicurus-permacultura.org/

Marc Tutó

RECICLATGE DE PALETS

Marc Tutó

M’encanta la fusta perquè és un dels materials més versàtils pels que ens agrada el “fes-ho tu mateix”. És fàcil de treballar i amb poques eines pots arribar a crear qualsevol cosa. Tenim en els palets una font de material per crear multitud d’estris per a la llar sense que això comporti una gran despesa econòmica. El procés creatiu amb un palet, que és una estructura rígida i concreta, és alhora un repte i una experiència molt gratificant per a mi. Sóc membre de Cardedeu en Transició.

Jaume Cambra

APICULTURA ECOLÒGICA

Jaume Cambra

Més de 30 anys professor de Botànica a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. El fet d’haver cursat estudis de Biologia m’ha ajudat a entendre millor el segment de les abelles i la seva interrelació amb el món vegetal. Col·laboro en la promoció de l’apicultura donant conferències, fent articles i participant en congressos científics i incendis apícoles. Col·laboro a la revista Vida Apícola i he organitzat el “Curs d’Apicultura Ecològica” U.B.
www.abelles.cat

Anna Royo

PLANTES AROMÀTIQUES I SALUT AMB PLANTES REMEIERES

Anna Royo

La meva fascinació per la Natura i les plantes m’ha dut a conèixer-la, explorar-la, i divulgar-la. La inquietud de com preservar la nostra salut de manera natural m’ha fet a estudiar Naturopatia, Salut holística,Tao del canvi i Astrologia psicològica. Des d’aleshores he impartit tallers de Plantes medicinals, Cosmètica natural i Aromateràpia a molts centres cívics. També elaboro sabons i cremes naturals, amb les plantes que cultivo i recol·lecto al bosc
https://www.facebook.com/Bioritmes/

Cristian Real

CISTELLERIA

Cristian Real

Em considero artesà. Treballo amb fibres vegetals, les meves peces abasten des de la cistelleria tradicional fins a estructures amb tècniques i concepcions contemporànies. El treball amb aquestes fibres em permet transferir a les peces la intensitat i la presència d’allò viu. És per això que cada procés creatiu interpel·la i reflecteix la meva pròpia experiència de vida i amant de l’ofici.
https://www.salixart.com/inici

Gaby Prado

HORTICULTURA URBANA EN PETITS ESPAIS

Gaby Prado

Sóc una apassionada i gran experimentada en cultivar les meves verdures en el meu jardí. He construït tot un horts urbà, de fàcil accessibilitat i aplicant el mètode de l’hort del metre quadrat. També aplico la permacultura a petita escala en el meu jardí i he transformat la meva vida per a treure’n el màxim rendiment dels cultius en el mínim espai.
@huertogaby

Lluïsa Serrano

PERFUMERIA ORGÀNICA I CURA DE LA LLAR SENSE TÒXICS

Lluïsa Serrano

D’ençà que vaig connectar amb el món dels olis essencials no he deixat de meravellar-me per aquest món tan màgic i tan poc reconegut. Recentment, m’ha captivat el món de les seves olors i propietats organolèptiques i no he deixat de pensar quin món més interessant en l’àmbit terapèutic i emocional que tenim al nostre abast. Amb la il·lusió de donar a conèixer les meves extenses virtuts i utilitats m’he format en el Instituto de Aromaterapia de Barcelona per arribar a ser una perfumista a nivell orgànic.

Raimon Oller

AVICULTURA ECOLÒGICA

Raimon Oller

Sóc Enginyer Industrial, Tècnic en Agricultura Ecològica i Eco-Avicultor. Des del passat 2020 he emprès una empresa de producció d’ous d’aviram ecològics i segueixo amb la tasca d’assessor i formador per a nous emprenedors i famílies que vulguin conèixer el meravellós món de les gallines i pollastres per autoabastiment.

Mark Biffen

PERMACULTURA I JARDÍ COMESTIBLE

Mark Biffen

Juntament amb Gisela Mir, varem crear el projecte permacultural Phoenicurus: un verger, bosc comestible, amb un sistema agrícola més perenne, divers i resilient. Hi conreem hortalisses amb tècniques d’ agricultura natural basades en la mínima intervenció i el no remogut de la terra. Tots dos som Dissenyadors de Permacultura titulats amb experiència internacional a través de voluntariat i participació en projectes europeus.
https://phoenicurus-permacultura.org/

Noelia Narejo

COSMÈTICA NATURAL-TERAPÈUTICA I AROMATERÀPIA

Noelia Narejo

Des del 2013 que em dedico a formar a la gent en temes relacionats amb la cosmètica natural i l’aromateràpia. Treballo amb olis essencials i formen part de la meva vida com l’aigua o el menjar. Estan integrats a la meva vida quotidiana (salut, cosmètica, benestar) i conec bé els seus grans beneficis per l’experiència en el seu ús, com en l’elaboració de productes a partir d´olis essencials. Els meus grans oficis: aromaterapeuta, artesana de cosmètica natural i reiki.
@narejoalcazar

Rocio Ahumada

COSIR I TRANSFORMACIÓ DE PECES TÈXTILS

Rocio Ahumada

Encara que la meva mare em va transmetre els coneixements de la costura, la meva passió es va despertar fa 10 anys estudiant escenografia a l’Institut del Teatre. Des de la màgia de l’espectacle he anat portant el meu ofici cap a la recerca d’alternatives sostenibles per la vida, desenvolupament en el seu taller “Chiolaboro” tot de possibilitats del reciclatge i upcycling. Actualment, soc la creadora i realitzadora de les compreses de tela BauboLove.
www.baubolove.com

Marta Pelegrina

COSIR I TRANSFORMA PECES TÈXTILS

Marta Pelegrina

He treballat força anys al darrere dels telons confeccionant i vestint als actors i actriu dels teatres de Barcelona. En el 2011 vaig fer una pausa a la meva vida per ser mare i ara reprenc l’ofici del tall i confecció dissenyant i donant vida a les meves pròpies creacions. En l’actualitat, combino aquest ofici amb els Serveis socials i la gent gran.
https://raconsdecosturak.wordpress.com

Guillem Arribas

FRUCTICULTURA ECOLÒGICA

Guillem Arribas

Treballo en el món de l’arboricultura des de l’any 1989. Soc assessor, formador i projectista d’obres on les plantacions, la restauració d’arbrat, les podes i tractaments ecològics són la clau. Els arbres són la meva prioritat: “Són els puntals de l’ecosistema i gràcies a ells es desenvolupa, creix i es nodreix la vida que ens envolta”, diu ell. Els arbrers són la meva passió.