La revolucó de la cosmètica de baix impacte ambiental

10 ag., 2023

Què passa amb els envasos de plàstic del xampú, del gel corporal, del tub dentífric, del desodorant que llences a reciclar?

Un 40% de la població ho fa correctament llençant-los al contenidor groc i el camió de recollida selectiva el dur a la planta de triatge on se seleccionen els envasos per la seva composició, els premsen i els envien a la planta de reciclatge i allí es dona un segon ús. Però què passa amb el 60% restant?, no els reciclem correctament i s’han de gestionar als abocadors o es cremen en incineradores i aquest impacte és molt elevat.

En ambdós casos no creus que la millor opció és no generar l’envàs? Viure sense produir residus és possible i el moviment ZeroWaste es basa en les 5Rs: Rebutjar, Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Compostar (Rot en anglès).

Cal tenir cura del nostre planeta, i per això una opció és la compra a granel amb els teus envasos reciclats o bosses de roba, en botigues de barri i de productors locals i consumint el necessari sense caure en l’abundància. Tot i més contribueix a una economia circular i de proximitat i a reduir la nostra petjada de carboni.

Tanmateix, avui en dia l’elecció de cosmètica orgànica i certificada és una opció molt vàlida i amb un impacte ambiental molt menor comparat amb el de la cosmètica convencional. Cada cop més la tenim prop de casa i amb gran oferta al mercat.

Ara el que cal és aprendre quins productes cosmètics necessitem a casa segons el teu tipus de pell i de cabell, interpretar les etiquetes i la informació que se n’indica, si hi ha productes cosmètics que te’ls pots fer fàcilment a casa saber on comprar la matèria primera de qualitat i eco-certificada i en els nostres cursos de cosmètica natural i terapèutica podreu plantejar tots els dubtes que us vagin sorgint en qüestió.

CURSOS DE COSMÈTICA NATURAL I TERAPÈUTICA