Programa del Taller Avançat d'Elaboració de Cervesa Artesana

L’Elaboració de cervesa artesana a casa està esdevenint tot un fenomen dins del món de la cervesa. La proliferació de microcerveseries és la resposta a aquesta nova forma de consumir una beguda que ja es coneix des dels temps dels romans. Torrades, de color coure, amb espècies, amb diferents varietats de llúpol, de diversos cereals, les combinacions són infinites. Tanmateix, elaborar una bona cervesa de forma domèstica ja requereix un punt de coneixements afegits. Aquest és el curs que aprofundeix en aquest món apassionant

CONSULTA LES DATES AQUÍ

 

Preu: 45 €

Inscriu-te al curs

 

ESTRUCTURA DEL CURS:

 

1. Els estils de cervesa

-Revisió dels diferents estils de cervesa, els seus ingredients i les seves característiques principals.

 

2. La importància de l’Aigua

-Perfils d’aigua segons estil cerveser a elaborar.

-Càlculs bàsics i aspectes a controlar durant el procés.

 

3. La Malta

-Introducció a la malta.

-Repàs de les varietats existents i les seves nomenclatures i propietats principals.

 

4. El Llúpol

-Introducció al llúpol

-Mètodes d’utilització.

-Repàs de varietats.

 

5. La fermentació

-Introducció al llevat.

-Subproductes de la fermentació.

-Elecció de la soca correcta.

-Fases de la fermentació.

-Mètodes senzills de control de qualitat del procés de fermentació.

 

Curs a càrrec de: Jordi Llebària, elaborador professional de la cervesa artesana del Montseny

 

 

 

Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla