LA CUINA ECOVEGETARIANA DEL NOSTRE RESTAURANT 

8a ed.: Dissabte 30 de novembre de 2019 de 10h a 14h i de 15:30h a 19:30h

(EDICIO PRIMAVERA 2020: 9a ed. Diumenge 8 de març de 2020)

Preu: 60 € + 12 euros de material (màx. 12 pers). El dinar i berenar serà el que vosaltres mateixos haureu cuinat. El sopar us l'endureu a casa.

Material que cal dur: una fusta per tallar i un bon ganivet, un drap i davantal i 2/3 carmanyoles!!

Inscriu-te als cursos - Regala els Cursos

AQUEST CURS JA L'HAN FET: 68 persones


 

Aquest curs sorgeix de la demana de molts clients del restaurant i alumnes de l'escola d'Esbioesfera per la cuina Vegetariana i de proximitat que elaborem cada estiu a la nostra terrasseta.

 

OBJECTIU:

Des del 2013, el restaurant d'Esbioesfera ha apostat per la cuina vegetariana, ecològica i de proximitat. El que fa diferent aquest curs de la resta de formació en cuina vegetariana és:

1. En aquest curs no trobareu ingredients que no es puguin comprar a Catalunya (excepte algunes espècies). Per tant, aquí no farem servir soja, mill i molts dels ingredients que no son propis de la nostra dieta mediterrànea occidental.

2. Es tracta de cuina "similar" a la cuina mediterrànea occidental en quant a la intensitat dels gustos que s'hi troben. Aquest és un dels èxits del restaurant, aconseguir que no es trobi en falta ni la carn ni el peix.

3. Utilitzem els làctics i els ous en diverses receptes.

4. Sempre ens basarem en productes de temporada i som extrictes en aquest aspecte. Per tant, us ensenyarem plats per temporada.

5. Sempre utilitzarem productes ecològics, com no pot ser d'una altra manera, amb l'excepció que no vingin de l'altra punta del món. 

6. Pensem que la cuina vegetariana ha de ser possible en la societat actual, que disposa de poc temps per llarges elaboracions diariàment. Per aquesta raó, el curs està molt orientat a poder planificar els menús setmanals amb elaboracions que tenen un "bon guardar" tant a la nevera com al congelador.  

 

PROGRAMA CURS:

Matí

  • Fonaments de la cuina vegetariana mediterrànea i de proximitat. 
  • Combinacions d'aliments per mantenir una dieta equilibrada.
  • Amanides originals, cremes fredes amb ingredients molt propers, aperitius vistosos i saborosos, i primers plats de primavera i estiu.
  • Segons plats: elaboracions amb mases integrals, llegums i cereals, quiches, especialitats al forn, arrosos i pasta amb vegetals.

Tarda

  • Postres sans, mermelades i begudes nutritives.
  • La conservació d'aquets plats preparats.

 

Es tracta d'un curs pràctic on es cuinaran els plats més interessants i els participants s'enduran una ració de cadascun. També es proporcionaran totes de receptes en un receptari complert.

 

Curs a càrrec de:

 

 

 

 

Jordi Bonet: Director del restaurant Ecovegetarià d'Esbioesfera, cuiner i professor dels cursos d'Agricultura Ecològica, Cervesa Artesana i Conserves Artesanes. Amant de la cuina, l'art de la conservació, la passió per la terra, elaborador de la cervesa pròpia del restaurant i impulsor, justament amb Gemma Velasco, del projecte Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant Esbioesfera.

 


 

 

Monogràfics de cuina vegana

En funció de la demanda programarem els tallers.

Si estàs interessat/da en algun d'ells INSCRIU-TE i ens posarem en contacte amb tu.

 

UN TALLER AL MES. Tallers que es van repetint durant l'any!

NOTA IMPORTANT:
En tots els tallers s'ensenyarà a elaborar receptes sota els paràmetres de l'Alimentació Viva, una nova dieta i tendència sostenible que "traspassa" alguna de les barreres del vegetarisme.
En aquest tallers també s'implementen tècniques i ingredients provinents de l'alimentació macrobiòtica, el veganisme i Raw Food (crudiveganisme) per tant mai no utilitzarem cap ingredient d'origen animal, ni ingredients refinats. En la mesura del possible, seran ingredients de procedència orgànica i ecològica. 

Tanmateix orientarem sobre les formes d'autoabastir-se de la manera més econòmica, optimitzant esforços i recursos al nostre abast

Preu especial per als 7 tallers: 225€ (28h), LLETS+FORMATGES+SUCS+GERMINATS+GELATS+DESHIDRATATS+DOLÇOS

Preu per taller: 30€+5€ (4h), EN TOTS ELS TALLERS INCLOU DOSSIER EXPLICATIU AMB RECEPTES DETALLADES PAS A PAS I UN TAST DE LES ELABORACIONS!


 

"LLETS, BATUTS VEGETALS I DELÍCIES" taller de 3hores i mitja

Aprendrem a fer les nostres pròpies llets a partir de fruits secs (altaments energètics) i de cereals en gra (amb gran valor nutritiu). Ensenyarem a utilitzar "edulcorant" 100% natural.

Explicarem com, durant 15 dies, podem prendre una llet diferent cada dia per proporcionar varietat i equilibri en la dieta. Obrirem els ulls davant els briks comercials:
Què porten. Quin és l'ingredient majoritari pel qual estem pagant. Què generen.
Farem èmfasi en la importància de preparar-nos les nostres pròpies llets i batuts i com aprofitar les restes de les llets fent delícies!!

RECEPTES: Llet de llavors de pipes de carbassa. Saludable per l'alt contingut en minerals, vitamines i àcids greixos.  Llet d'ametlles. Altament nutritiva i energètica. Llet de civada germinada. Altament digerible per l'organisme. Delícies com a postres molt nutritius.

Preu Taller: 30€+5 de material (tast i degustació inclosos).                        

 
 

 

"FORMATGES VEGANS" taller de 3hores i mitja + 30 min de tastets i dubtes                        

Aprendrem a fer formatges sense làctics.

Aprofitarem les restes de l'ingredient que ens ha quedat en fer les llets vegetals de fruits secs i llavors oleoginoses per elaborar formatges exquisits. 
Utilitzarem diversos agents fermentadors que generaran probiòtics. Els aromatitzarem al nostre gust amb diferents opcions econòmiques al nostre abast.

RECEPTES: Formatge fresc tipus pate: Per untar a les teves torrades o crakers. Formatge parmesà vegà : Per posar a sobre de sopes, verdures, pasta...  Formatge per tallar:  A l'estil del formatge de cabra. ( A base de fruits secs. 0% làctics, soja, ous, ni greixos saturats!)  

Preu Taller: 30€+5 de material (tast i degustació inclosos).                            

INSCRIU-TE AL CURS


 

"SUCS VERDS ENERGÈTICS, LA CLOROFILA" taller de 3hores i mitja + 30 min de tastets i dubtes                  

Aprendrem com n'és, d'important. i què ens aporta la clorofila del món vegetal. 

Sucs energètics amb verdura, hortalisses, fruita i germinats. Herba del blat i herba del segol, potents remineralitzadors i amb poder desintoxicant entre, altres efectes sanadors.

S'ensenyarà a fer els sucs amb diversos mètodes, estris i maquinària existent al mercat.
 

RECEPTA: Suc de clorofila: La nostra font de remineralització i desintoxicació. Suc de pastanagues: Carrega de betacarotens per l'estiu!

Preu Taller: 30€+5 de material (tast i degustació inclosos).                                 
 
 

 

"GERMINATS, AMANIDES VIVES I SOPES" taller de 3hores i mitja + 30 min de tastets i dubtes      

Per aprendre a elaborar salses sense ous ni làctics. Salses altament nutritives, gustoses i plenes de color.

Sopes variades amb diferents ingredients naturals de temporada.

RECEPTA: Sopa energètica + Crema Raw-pastanaga-anacard+.Salsa crudi-vegana de pipes.

A partir d'aquestes receptes, proposaré alternatives d'ingredients i receptes diferents i entendrem perquè de vegades hi ha aliments que no ens sacien.

Preu Taller: 30€+5 de material (tast i degustació inclosos).                              

INSCRIU-TE AL CURS


 
"GELATS VEGANS I DOLÇOS SALUDABLES PER L'ESTIU" taller de 3hores i mitja + 30 min de tastets i dubtes

Aprendrem a fer nostres postres aptes per a vegans, crudivegans, celíacs i, fins i tot, algunes varietats per diabètics pel baix índex glucèmic dels ingredients emprats. CUINA SENSE FORN!

Sense làctics, sense gluten, sense sucres refinats ni edulcorants artificials.

RECEPTA: Pastís amb mousse de xocolata, Delícia de xia i fruita, Gelat crudivegà de menta i anacards, Gelat refrescant de sindria i Trufes de coco i espirulina.

Preu Taller: 30€+5 de material (tast i degustació inclosos).                               

INSCRIU-TE AL CURS


 

"LA DESHIDRATACIÓ, UN MÓN A EXPLORAR" taller de 3hores i mitja + 30 min de tastets i dubtes                        

Per aprendre a elaborar els nostres propis crackers, barretes energètiques, xips amb verdures i fruites, galetes dolces i salades, i "gominoles" sanes i naturals. 

Els deshidratats ens ajuden a "connectar" amb textures i gustos que el nostre paladar troba a faltar quan decidim portar una dieta basada en l'alimentació viva.
Tanmateix serveixen per a tots aquells que volen "snacks" i "pica pica" nutritius i naturals sense additius i ingredients de dubtosa procedència.
S'explicaran les opcions sobre deshidratadors existents al mercat, aptes per a totes les butxaques.

RECEPTA: Crakers biogènics : A partir de llavors, verdures i espècies. Xips de col cruixent i gustosos.     Preu Taller: 30€+5 de material (tast i degustació inclosos).                             


 

"DOLÇOS SENSE SUCRE" taller de 3hores i mitja + 30 min de tastets i dubtes 

Per aprendre a elaborar postres i dolços sense haver d'emprar sucres refinats de cap tipus. Coneixerem tots les alternatives presents en el mercat per endulcir els nostres postres i els seus indexs glucèmics.

Opcions de pastissos, cremes i galetes i "magdalenes" per preparar esmorzars, berenars i postres saludables. 

RECEPTA: .Brownie vegà (Cacau cru amb fruits secs i altres delícies) +."Raw-tella" (crema d'avellanes i garrofa) +.Trufes verdes de coco i nabius +.Pastís de pipes de carbassa i pastanaga amb cobertura de crema d'ametlla.

A partir d'aquestes receptes descobrirem la gran varietat de productes dolços naturals que tenim al nostre avast, la facilitat amb què es poden fer les elaboracions sense necessitat de recórrer a aliments processats altament desnaturalitzats i edulcorats que es fabriquen.   

Preu Taller: 30€+5 de material (tast i degustació inclosos).                   

 


 

Curs a càrrec de: Verònica Martínez Muñoz.

La Verònica és una entusiasta de la salut i ho manifesta, principalment, a través de l'alimentació amb una màxima: "Som allò que sentim i allò que mengem".

Aquesta passió per l'alimentació l'ha dut a formar-se de forma autodidacta en tècniques de cuina macrobiòtica, vegana, raw food i alimentació viva. La seva formació està basada en alguns cursos de nutrició i també compta amb la formació indispensable com a manipuladora d'aliments. Actualment continua ampliant els seus coneixements en aquest camp cursant el Tècnic en Grau Superior de Dietètica i Nutrició.

Aporta també un valor afegit per qüestions personals i motivacions professionals: Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, que cada cop colpegen amb més duresa el si de la nostra societat, són uns dels temes que tracta en els seus tallers.

El darrer camp d'investigació i experimentació en què s'ha centrat és l'alimentació viva, un tipus d'alimentació que es pot implementar en la dieta de qualsevol persona que vulgui sentir-se amb vitalitat.

La Verònica també ha creat el seu propi projecte empresarial: Alicrudisana, a través de la qual subministra  maquinaria especial i ingredients com els superaliments adequats a aquest tipus de cuina.
Paral'lelament realitza una intensa i constant tasca per proveir-se dels millors productors d'aliments ecològics, biològics, no transgènics i de proximitat, amb la finalitat de posar-los a l'abast de tothom que hi estigui interessat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla