LA CUINA ECOVEGETARIANA I SOSTENIBLE:

Cuina per temporada: curs Primavera-Estiu i curs Tardor-Hivern

15a ed. 2022Cuina tardor-hivern 

Dues sessions: Diumenges 6 i 27 de NOVEMBRE de 10 a 14h.

16a ed. 2023Cuina de primavera-estiu  

Dues sessions: Diumenges 22 de GENER i 19 FEBRER de 10 a 14h.

 

Preu per curs/edició: 85€ (75 € + 10 euros de material) (màx. 10 pers). El material serà en concepte del dinar i berenar que serà el que vosaltres mateixos haureu cuinat i el sopar us l'endureu a casa.

Material que cal dur en les sessions: una fusta per tallar, un bol tipus amanides, un bon ganivet, una cullera, una forquilla, un pot de vidre de tamany mig, un drap i davantal i 2/3 carmanyoles!!

 

Inscriu-te als cursos - Regala els Cursos

AQUEST CURS JA L'HAN FET: 114 persones


 

Aquest curs sorgeix de la demana de molts clients del restaurant i alumnes de l'escola d'Esbioesfera per la cuina Vegetariana i de proximitat que elaborem cada estiu a la nostra terrasseta.

 

OBJECTIU:

Des del 2013, el restaurant d'Esbioesfera ha apostat per la cuina vegetariana, ecològica i de proximitat. El que fa diferent aquest curs de la resta de formació en cuina vegetariana és:

1. En aquest curs no trobareu ingredients que no es puguin comprar a Catalunya (excepte algunes espècies). Per tant, aquí no farem servir soja, mill i molts dels ingredients que no son propis de la nostra dieta mediterrànea occidental.

2. Es tracta de cuina "similar" a la cuina mediterrànea occidental en quant a la intensitat dels gustos que s'hi troben. Aquest és un dels èxits del restaurant, aconseguir que no es trobi en falta ni la carn ni el peix.

3. Utilitzem els làctics i els ous en diverses receptes.

4. Sempre ens basarem en productes de temporada i som extrictes en aquest aspecte. Per tant, us ensenyarem plats per temporada.

5. Sempre utilitzarem productes ecològics, com no pot ser d'una altra manera, amb l'excepció que no vingin de l'altra punta del món. 

6. Pensem que la cuina vegetariana ha de ser possible en la societat actual, que disposa de poc temps per llarges elaboracions diariàment. Per aquesta raó, el curs està molt orientat a poder planificar els menús setmanals amb elaboracions que tenen un "bon guardar" tant a la nevera com al congelador.  

 

PROGRAMA CURS:

Matí

  • Fonaments de la cuina vegetariana mediterrànea i de proximitat. 
  • Combinacions d'aliments per mantenir una dieta equilibrada.
  • Amanides originals, cremes fredes amb ingredients molt propers, aperitius vistosos i saborosos, i primers plats de primavera i estiu.
  • Segons plats: elaboracions amb mases integrals, llegums i cereals, quiches, especialitats al forn, arrosos i pasta amb vegetals.
  • Postres sans, mermelades i begudes nutritives.
  • La conservació d'aquets plats preparats.

 

Es tracta d'un curs pràctic on es cuinaran els plats més interessants i els participants s'enduran una ració de cadascun. També es proporcionaran totes de receptes en un receptari complert.

 

Curs a càrrec de:

 

 

 

 

Jordi Bonet: Director del restaurant Ecovegetarià d'Esbioesfera, cuiner i professor dels cursos d'Agricultura Ecològica, Cervesa Artesana i Conserves Artesanes. Amant de la cuina, l'art de la conservació, la passió per la terra, elaborador de la cervesa pròpia del restaurant i impulsor, justament amb Gemma Velasco, del projecte Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant Esbioesfera.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla