ELABORACIÓ DE FORMATGE A CASA

32a ed. Curs intensiu ONLINE (in streaming):

Dissabte 7 de maig de 17 a 20h, diumenge 8 de maig de 17 a 19h i dissabte 21 de maig de 17 a 19h. 

Preu: 156 €, màx. 10 pers.

Reserva la teva plaça Regala els Cursos

 

INFORMACIÓ PER AL CURS IN STREAMING (el vigent aquest 2022-2023)

Us informem que per aquest curs no presencial NO inclou el material implícit en l'elaboració dels formatges. Si tota la documentació al respecte així com l'assessorament i acompanyament de la nostra docent. En la 1a i 2a sessió se us ensenyarà teorico-pràctica de com s'elaboren els formatges frescs i curats i en la 3a sessió s'evaluarà la pràctica que hagueu fet a casa amb el llistat de material que se us haurà passat.

 

OBJECTIUS DEL CURS

Mitjançant documents explicatius i fitxes del pas a pas de cada tipus de formatge acompanyats de les explicacions in streaming de la nostra docent aprendreu amb dues sessions les tècniques bàsiques per a fer formatges frescos (fresc i mató) i formatges curats (pasta premsada, pasta cuita i camembert) amb una tercera i darrera sessió amb la teoria de la maduració i dels defectes i així extreure conclusions i dubtes de les vostres elaboracions a les vostres llars.

 

 

CONTINGUTS DEL CURS

  • La llet i els seus tractaments, microbiologia làctica i el procès d'elaboració de formatge. La precipitació: formatges frescs (quark, mató, quallada i formatge fresc). Procés i Elaboració.

  • Coagulació enzimàtica. Procés i Elaboració

  • Coagulació mixtes i àcides (camembert i mozzarella).

  • Procés i ElaboracióQuallades mixtes o enzimàtiques. Procés i Elaboració. 

  • Defectes de maduració, textura i gust

 

Vols saber la OPINIÓ dels alumnes ABANS DE INSCRIURE'T?

 

 

 

LLEGEIX L'EXPERIÈNCIA EN EL BLOG

AQUEST CURS JA L'HAN FET: 216 PERSONES


       

 

Els primitius éssers humans van resoldre amb la fabricació del formatge el problema plantejat per a la conservació de la llet, ja que es tracta d’un producte que, fermentat o no, és resultat de la coagulació.

En aquest curs d’introducció de derivats làctics aprendràs a reconèixer els diferents tipus de formatges que hom pot elaborar artesanalment a casa seva.Trobem diferents varietats de formatges segons l’origen de la llet, l’agent que es fa servir per a precipitar la caseïna i els diferents procediments de curat i tractament. En aquest curs aprendreu les tècniques bàsiques per elaborar cada tipus de formatges (frescos, pasta tova, tipus camembert,...)

 

PER ALS CURSOS PRESENCIALS (des del 2020 que no els podem realitzar): a la granja La Païssa de Cardedeu, on es disposa d'un obrador especialitzat per la elaboració de formatges (cal disposar de vehicle per arribar-hi). El primer dia el lloc de trobada es a la seu de l'escola EsBiosfera c. Lluís Llibre 29 de Cardedeu per anar tots junts cap a La Granja

 

Curs a càrrec de:

Marta Roger

Ven productes de proximitat: carn de la seva granja, vi de petits viticultors, mel de productors locals,  derivats làctics ...tot obtingut directament de les seves explotacions on és produeix, seleccionant amb cura perquè la qualitat dels productes sempre sigui òptima i així descobrir els gustos de la nostra terra. Aquest es el negoci familiar que ha seguit amb aquesta simpatia la Marta. Recentment dóna vida a la seva parada del mercat de Cardedeu La Païssa.  www.lapaissa.cat

 

                

 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla