ELABORACIÓ DE FORMATGE A CASA (frescos / curats) 

31a ed.  EDICIÓ FRESCOS (iogurt, brossat, fresc, per untar i mató): 

Dissabte 14 de setembre de 10 a 13h i de 15 a 18h i Diumenge 15 de setembre de 10 a 13h

32a ed.  EDICIÓ CURATS (curats, pasta premsada, pasta cuita i camembert): 

Dissabte 21 de setembre de 10 a 13h i de 15 a 18h i Diumenge 22 de setembre de 10 a 13h

Preu per edició: 95€, màx. 10 pers. En cas de realitzar les dues edicions frescos+curats se us farà descompte del 15%.

(PROPERES EDICIONS 2020, MES DE GENER)

Reserva la teva plaça Regala els Cursos

Vols saber la OPINIÓ dels alumnes ABANS DE INSCRIURE'T?

 

LLEGEIX L'EXPERIÈNCIA EN EL BLOG

 

 

AQUEST CURS JA L'HAN FET: 205 PERSONES


       

 

Els primitius éssers humans van resoldre amb la fabricació del formatge el problema plantejat per a la conservació de la llet, ja que es tracta d’un producte que, fermentat o no, és resultat de la coagulació.

En aquest curs d’introducció de derivats làctics aprendràs a reconèixer els diferents tipus de formatges que hom pot elaborar artesanalment a casa seva.Trobem diferents varietats de formatges segons l’origen de la llet, l’agent que es fa servir per a precipitar la caseïna i els diferents procediments de curat i tractament. En aquest curs aprendreu les tècniques bàsiques per elaborar cada tipus de formatges (frescos, pasta tova, tipus camembert,...)

 

Lloc: a la granja La Païssa de Cardedeu, on es disposa d'un obrador especialitzat per la elaboració de formatges (cal disposar de vehicle per arribar-hi). El primer dia el lloc de trobada es a la seu de l'escola EsBiosfera c. Lluís Llibre 29 de Cardedeu per anar tots junts cap a La Granja

 

Sessió 1. La llet i els seus tractaments, microbiologia làctica i el procès d'elaboració de formatge. La precipitació: formatges frescs (quark, mató, quallada i formatge fresc). Procés i Elaboració.

Sessió 2. Coagulació enzimàtica. Procés i Elaboració

Sessió 3. Coagulació mixtes i àcides (camembert i mozzarella). Procés i Elaboració

Sessió 4. Quallades mixtes o enzimàtiques. Procés i Elaboració. Defectes de maduració, textura i gust

 

Amb aquests i d’altres coneixements podreu gaudir d’un deliciós taller.

 

Curs a càrrec de:

Marta Roger

Ven productes de proximitat: carn de la seva granja, vi de petits viticultors, mel de productors locals,  derivats làctics ...tot obtingut directament de les seves explotacions on és produeix, seleccionant amb cura perquè la qualitat dels productes sempre sigui òptima i així descobrir els gustos de la nostra terra. Aquest es el negoci familiar que ha seguit amb aquesta simpatia la Marta. Recentment dóna vida a la seva parada del mercat de Cardedeu La Païssa.  www.lapaissa.cat

 

                

 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla