Restaurant

LA NOSTRA CARTA, ELS NOSTRES PLATS, LES NOSTRES BEGUDES I LA NOSTRA MANERA DE FER CUINA ECOVEGETARIANA 

 

Som un restaurant compromès amb els productes de proximitat i ecològics per així ho sentim i ho vivim. Estem en contacte permanent amb els productors que ens envolten i amb els elaboradors que treballen amb esforç i dedicació. El nostre repte  és que tots els qui vingueu a gaudir d'aquest espai gastronòmic viviu l'experiència de contribuir a l'economia local, a preservar el medi natural i a conèixer, sobretot a conèixer amb qui confiem i com de bo pot ser allò que ens ofereix la terra. Estem absolutament convençuts, perquè així ens ho dieu moltes de les 3.000 persones que venen cada estiu a Esbioesfera, que assolim els objectius: Contribuir a construir un món millor per les properes generacions.

 

 AQUESTA SETMANA US OFERIM ELS SEGÜENTS PLATS

 

ELS NOSTRES PLATS SETMANALS

 

LES NOSTRES BEGUDES

 

L'abril és mes complicat per la horta. Cols, col-i-flors i broquils s'han acabat però arriben els pèsols i les faves, els últims espinacs, bledes, ceba tendra i continuem gaudint de les carbasses. És un mes fantàstic per innovar i gaudir de la cuina més compromesa amb el territori, l'entorn i la societat (bo, net i just).

Us oferim un menú complert: 

 

1r a triar entre:

Crema carbassa i boniato 

Crema de pastanaga a l'aroma d'all

Juliana d'enciams de l'hort amb daus de colors

Carpaccio de fruita amb ceba a la Mòdena i formatge de cabra amb crosta de mel (cap de setmana)

Farcellet de carbassa muscata amb atmetlles i formatge feta (cap de setmana)

 

 

2n La nostra amanida d'enciams amb llavors + complements + a triar entre:

Quiche de fulla verda, carbassa i ceba amb fos de formatge

Mandonguilles compromeses vegetarianes

Coca de recapte amb verduretes i olivada

Bombes de polenta i arros amb salsa de siitakes

Mitja lluna farcida de pèsol floreta i patata amb salsa de menta i yogur (cap de setmana)

Arròs de l'Albert de Pals amb carxofa i bolets ben fets (cap de setmana)

 

Postres a triar entre:

Iogurt natural amb melmelada de temporada o de colors

Flam de poma vegà

Pastís de pastanaga amb crema de llimona o pastís de poma amb ratafia


 

SETMANA ABRIL-MAIG

 

 

 

 


 

 

I AQUESTS SÓN ELS PLATS QUE ANEM FENT AL LLARG DE LA TEMPORADA 

CREMES FREDES – SOPES - BATUTS

Crema de remolatxa amb avellanes de Sta Eulàlia i suc de mandarina de Cal Valls
Crema de pastanaga dolça a l'aroma d'all
Crema de pèsols floreta refrescant a la menta
Crema suau de porro i carabassó amb cibulet
Sopa de ceba de campeny morada amb farigola
All blanc d'ametlla marcona de Lleida amb meló dolç català
Batut de tomàquet pometa amb tot aromàtic d'alfàbrega
Batut revitalitzant de remolatxa, api, poma i un toc de gingebre
Batut de pastanaga, poma, pera i un xic de llimona

 

 

PLAT COMPLERT (AMANIDA DE TEMPORADA + ESPECIALITAT CALENTA + COMPLEMENT)

AMANIDA DE TEMPORADA

A l'hort del restaurant ens cultivem els enciams
perquè siguin gustosos i frescos.
Els guarnirem amb cereals, altres verdures, vinagretes
i fruites per aconseguir una amanida nutritiva i original.
 
ESPECIALITAT CALENTA
Podràs escollir-ne una d'entre tres o quatre de totes aquestes
i que estaran en funció de la temporada.
Volem fer una cuina vegetariana ben elaborada, equilibrada i assequible.
 
- Quiche de verdures de temporada: Una de les nostres especialitats, elaborada a partir de farines integrals de Gallecs,
les nostres millors verdures i formatge de Can Bordoi.
- Cubilet de pastanaga amb salsa de remolatxa i cítrics: Elaborat amb pastanagues ecològiques del nostre hort o de Cal Cerdà,
amb formatge d'ovella de Catalunya, ous ecològics i avellanes de Can Galderic. 
- Mandonguilles compromeses vegetarianes: Recepta guanyadora del premi «Receptes compromeses amb el clima,
febrer 2016, organitzat per ECODES». Pensades per disminuir en tot el possible la petjada ecològica, des dels ingredients fins a
les tècniques de cuinat amb baixa energia. Espectacularment bones. 
- Timbal de patata kennebec i llegum amb cremós de tomàquet i fonoll: Una bona opció per a qui li agrada la bona patata,
acompanyada de llegums en recuperació i una crema deliciosa de tomàquets cor de bou amb fonoll i farigola.
 - Pastís de tres colors amb crumble de pipes: Una combinació perfecta entre verdures cohesionades en forma de capes colors,
condimentades amb herbes de l'horti un toc cruixent de fruits secs. 
- Focaccia integral amb verdures de temporada: Una altra de les nostres millors especialitats, elaborada per nosaltres mateixos,
pastada amb farines integrals i llarg repòs, amorosida amb verdures estrictament de temporada i condimentada amb olivada,
pestos diversos o sobrassada vegana. Ideal per als qui tenen força gana.
- Llibret d'albergínia amb poma i bolets: Una combinació perfecta per obtenir un plat saborós,
lleuger i ple de textures que no et deixaran indiferent. 
- Cassoleta d'empedrat d'estiu: A dins d'una cassoleta de pa integral feta per nosaltres, repartim una munió de verdures molt estiuenques
amb mongetes de Santa Paui salsa de iogurt. Plat fred ideal per a les nits d'estiu.
- Coca de recapte: Sobre una base fina de blat i sègol integral amb oli d'oliva verge extra eco de romaní,
estirem les nostres verdures més gustoses de temporada.
- Crep de fajol amb farcits de colors: Una opció 100% vegana i sense gluten. Tres farcits de colors
(taronja fet amb pastanaga o carbassa, verd a base de verdures i boletsi vermell de sobrassada vegana) enrotllats amb una crep cruixent de fajol.
- Tatin de verdures aromatitzades: Un plat original de verduretes de l'hort aromatitzades amb romaní, farigola, sàlvia i anís verd
sobre una base cruixent de bons cereals i condimentada amb tres patés. 
- Farcell de pasta fresca integral: Un repte important per la nostra cuina, la pasta fresca elaborada per
nosaltres mateixos, farcida per un cremós d'albergínia i fruïts secs amb pesto de cibulet i julivert. 
- Kibe «homenatge a Síria»: Una especialitat Siriana que elaborem especialment com a homenatge a la valentia
de milers de refugiats que fugen de la guerra. Elaborades amb carbassa, patata i búrgul i acompanyades amb salsa de iogurt i menta. 

- DISSABTES I DIUMENGES MIGDIES: 

Arròs del Vallès amb verdures i xiitake de proximitat : L'espelta petita és el nostre arròs de la comarca. Cultivada a Gallecs per en Santi,la coem llargament amb verdures i bons bolets de Bolet Ben Fet per aconseguir la paella amb un xic de brou. Deliciosa.

- Fideuada amb porros, bolets i «carai, quin allioli!»: Bons fideus acompanyats de porros, bolets i tot daurat al forn amb un allioli sense ou i amb mongetes del carai espectaculars.
 
EL COMPLEMENT
Pensats per ser un bon acompanyant en el plat i preparats amb molt d'entusiasme.
 
- Croquetes de pastanaga o bolets o de fulla verda amb festucs
- Boletes de patata kennebec amb formatge de cabra del Montseny
- Triangles de formatge de cabra amb agredolç casolà
- Entreteniments de pa amb varietat de patés vegetals
- Pebrot verd farcit de truita de patates
- Barqueta amb seitons vegetarians
- Sushi de patata amb escalivada i olivada del Priorat
- Torradetes amb formatge fresc a les herbes mediterrànies
- Llibrets de carbassó farcits de ganxet
- Farcellets de l'hort amb arròs integral de Pals i verduretes

 

 

I ACABEM AMB UN BON POSTRE
(tots fets per nosaltres)
PASTISSOS, IOGURT, FLAMS, SORBETS
Pastís de pastanaga o carbassa amb nous i espècies
Pastís de poma amb arenós de fruïts secs
Flam de poma vegà
Brownie de xocolata
Copa de Iogurt amb melmelada casolana
Sorbet de gerds cultivats a Cardedeu i portats a peu
Mus de mel i mató amb pols de borrego
 
i PER PAIR MILLOR
Tots els menús inclouen una infusió digestiva
 
PER ALS MÉS MENUTS, TENIM AQUEST MENÚ ECO
 
Crema de verdures del dia
o
Pasta integral d'espelta amb salsa de tomàquet
+
Croquetes del dia
o
Mandonguilles d'espelta i cigró
+
Iogurt/Gelat
 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla