Plantes aromàtiques i remeis casolans

4a ed. EDICIÓ 2022

Dissabte 28 de MAIG (primavera) i 22 OCTUBRE (tardor) de 10 a 13:30h (7h). El curs consta d'una sessió a la primavera + una sessió a la tardor per a conèixer que podem trobar en el nostre entorn natural en cada estació.

Preu: 88€ (85€ + 3 euros de material). preu pack de les dues sessions (en concepte de productes que elaborarem i te'n duràs a casa), mínim 6 participants

Inscriu-te als cursos

AQUEST CURS JA L'HAN FET: 28 PERSONES


Les plantes medicinals guareixen, equilibren i harmonitzen el nostre organisme. Conèixer-les i saber com emprar-les, és el primer pas per tenir cura de la pròpia salut de manera natural. Aquest CURS INTENSIU DE DUES JORNADES està pensat per aquelles persones que desitgen introduir-se en el coneixement de les plantes medicinals més comuns i poder-les aplicar en el seu dia a dia per contrarestar els malestars més habituals.

 

Què aprendrem al curs?

L’enfoc del taller es basa en un concepte de salut ampli. L’objectiu és que l’alumne/a aprengui a escoltar i donar resposta a les necessitats del seu organisme, per poder gaudir d’un bon estat de salut holístic –físic, mental i emocional – i benestar.

En aquest taller, l’alumne/a aprendrà quines plantes medicinals, preferentment del nostre entorn geogràfic, poden emprar per aconseguir-ho. Es donaran les claus per reconèixer-les i recol·lectar-les al bosc i al camp.

Durant el taller s’explicarà la manera d’utilitzar-les i com elaborar els preparats; xarops, ungüents, tintures, infusions, macerats i extractes.

Aquest taller aporta un coneixement que pretén anar més enllà del que podem trobar en un manual de les plantes medicinals tradicionals. Al llarg de les dues sessions ens plantejarem la cura del nostre cos i energia en relació al cicle de l’any, tenint en compte les seves necessitats específiques per a cada estació.

 

 

Contingut del curs:

Conèixer com tenir cura de la nostra salut al llarg de tot l’any.

o necessitats energètiques/fisiològiques de l’organisme (a potenciar, depurar, etc)

o conèixer quins òrgans potenciar en cada estació, en base a la MTC (medicina tradicional xinesa)

Farmaciola herbal: Plantes medicinals al bosc i al camp amb propietats medicinals

o Hàbitat, morfologia

o Collita, assecament i emmagatzematge

o Propietats i usos

o Modes de preparació

o Elaboració de receptes

Receptes:

Primavera- estiu: Repel·lent de mosquits, Plantes neteja externa (exfoliants pell) i interna (depuració fetge)

Tardor- hivern: Ungüent, Oli de massatge, Infusió pel refredat. 

 

LLEGEIX L'EXPERIÈNCIA DE LA PAULA EN EL BLOG

 

Curs a càrrec de:

Anna Royo,

La seva fascinació per la Natura i les plantes  l’ha dut a conèixer-la, explorar-la, i divulgar-la. La inquietut de com preservar la nostra salut de manera natural l’ha dut a estudiar Naturopatia, Salut holística,,Tao del canvi i Astrologia psicològicaDes d'aleshores ha impartit tallers de Plantes medicinals, Cosmètica natural i Aromateràpia a molts centres cívics. També elabora sabons i cremes naturals, amb les plantes que cultiva i recol·lecta.

 

 

Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla