ELABORACIÓ ARTESANAL DE PA (iniciació)

25a ed. Dijous 3, 10 i 17 de maig de 18 a 20:30h

26a ed. Diumenge 20 i 27 de maig de 10 a 13:30h

Preu: 48 € + 4 euros de material (tot ecològic) (màx. 8 pers,  descompte aturats 25% per 1 plaça).

 

Inscriu-te al curs - Regala el Curs

Vols saber la OPINIÓ dels alumnes ABANS DE INSCRIURE'T?

- No et van bé aquestes dates? Apunta't a la llista per al proper curs

 

OBJECTIUS CURS D'INICIACIÓ

El pa ha estat, des de sempre, un aliment bàsic en la nostra societat i en cert punt, un aliment misteriós i captivador. Farina, aigua i llevat són els tres ingredients bàsics de tota massa de pa, però només la proporció justa de cadascun d’ells condueix al pa que ens alimenta. ¿Què podria ser més satisfactori que elaborar el teu propi pa preparat amb les teves mans a la teva cuina, utilitzant els millors ingredients que trobar? L’interès en la qualitat i la seguretat dels aliments que consumim, i la preocupació pels additius, el greix, el sucre, la sal i la obesitat són objecte del curs de tres dies que es desenvoluparà en els següents tres tallers:

 

Sessió 1:

Conceptes teòrics i pràctics en l'elaboració artesanal de pa (farines, llevats, utensilis, processos...) Elaboració de pans blancs per començar, la massa més elàstica i fàcil de manipular. El llevat fresc. 

Sessió 2: 

Elaboració de pans integrals amb varietat de farines i els diferents processos de pastat i reposats. El llevat mare o llevat natural: l'aromàtic i gustós pa integral recorre al llevat mare. Com iniciar-lo i utilitzar-lo.

Sessió 3 (només en les edicions entre setmana i en cap de setmana s'explica entre la 1era i 2ona sessió) 

Elaboració de pans en base d'oli, decoració i pans dolços (focaccia, coca i viena)

 

Material què haureu de dur en el curs d'iniciació:

2 bols tipus amanides de plàstic o de fusta (a poder ser)

2 draps de cuina (que no siguin de rus)

2 bosses de plàstic de supermercat per posar dins el bol d'amanida

1 cullerot de fusta o espàtula o rasqueta

1 davantal

1 motlles de forn allargat o altre

1 pot petit-mitjà de vidre per al llevat mare

 

AQUEST CURS JA L'HAN FET: 144 PERSONES


    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video que va sortir a la xarxa de Televions locals  

 


MONOGRÀFICS PELS EXPERIMENTATS EN ELABORACIÓ DE PA A CASA:

 

 

PROPERA TEMPORADA

Dimarts 28 de Novembre 18:30 a 20:30  "Les MASSES MARE, quines puc elaborar i per a quin tipus de pa"

Dimarts 12 de desembre de 18:30 a 20:30 "Dóna FORMA a la teva massa blanca: llonguet, xapata, corona i trena de dos caps"

Dimarts 19 de desembre de 18:30 a 20:30 "Pans dolços i fruita seca: TRENA DE NADAL"

 Preu per monogràfic: 25€ + 2€ material

 Inscriu-te als monogràfics 

 

 

 

Curs a càrrec de:

Gemma Velasco,

No hi ha una cosa que la fascini més que l'olor de pa acabat de fornejar i la seva crosta cruixent. Sempre ha tingut curiositat de fer-se les coses a casa i l'afició a fer pa li ve de fa uns anys. Gaudir d'una bona farina, escollir les llavors i decorar les coques de recapte son la seva debilitat. Compartir l'experiència d'ensenyar i transmetre els coneixements útils per a fer pa artesanal es l'objectiu com a formadora.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla