Curs d’ Elaboració de Pa artesanal

Poques coses oloren millor que el pa acabat de fet, veritat? I compartir aquesta sensació amb la teva família sempre que vulguis? En aquesta formació de 7h aprendràs a elaborar artesanalment el teu bon pa amb els millors ingredients.

DATES, DURADA I FORMAT

36ed.: Dissabtes 11 i 18 de MAIG de 10h a 13:30h

7h presencials + seguiment alumnes per a consolidació del curs durant vàries setmanes amb grup del curs per telèfon via WhatsApp/Telegram amb vídeos complementaris al curs presencial

Material inclòs: dossier, ingredients 100% km0 i eco, massa mare, receptes i seguiment de dubtes post-formació

 

INTRODUCCIÓ

El pa és, des de fa generacions, un aliment bàsic en la nostra societat i, en un cert punt, un aliment captivador. Farina, aigua, sal i llevat són els quatre ingredients màgics de tota massa de pa, però només la proporció justa de cadascun d’ells ens condueix al pa tendre, saborós i saludable. En aquest curs aprens a cuidar-te perquè t’ajudem a elaborar aquell tipus de pa que necessites amb els ingredients que tu prefereixis. Perquè fer pa no és una recepta de pastís on barreges les proporcions de la recepta sinó que desenvoluparàs un aliment viu que té un poder transformador: una massa tova i enganxosa que a través de la fermentació i la cocció es convertirà en un aliment meravellós que t’aporta aquest valor nutricional que complementa la teva dieta. A més, l’acte de «fer pa» et permet estar amb tu mateix o a viure aquest moment amb la família. Descobrirem junts el món dels cereals, anirem molt més allà del blat convencional carregat de gluten. Jugarem amb els grans integrals, amb varietats de blats antics mólts a la pedra i treballarem a pastar-los i donar-li la forma que més t’agradi. Ens posarem llaminers i creatius amb els pans dolços, salats i amb ingredients sorprenents. Tot per a poder aconseguir que el teu pa sigui una font d’inspiració en el camí de transformació del teu dia a dia.

 

CONTINGUTS

SESSIÓ 1

  • Els ingredients bàsics: farina, aigua, sal i llevat.
  • Conceptes teòrics i pràctics en l’ús de farines, llevats, processos i utensilis
  • Elaboració de pans blancs per a aprendre a manipular la massa, notar la seva elasticitat i el seu fàcil maneig.
  • Preparació de massa mare de sègol per a usar-la en la segona sessió.

SESSIÓ 2

  • Conceptes teòrics i pràctics en l’ús de farines integrals i de masses mare.
  • Elaboració de pans integrals amb varietats de blat diferents treballant amb temps de repòs, tècnica de plecs i ús de masses mare que confereixen al pa sabor i textura.

CONSOLIDACIÓ FORMACIÓ

  • Seguiment dels alumnes durant 5 setmanes amb assessorament grupal i aportació de més continguts en línia.

SI TENS DUBTES I ABANS VOLS CONTACTAR AMB NOSALTRES ENVIA’NS UN MISSATGE A escolaesbioesfera@gmail.com

75,00 

Si no et van be aquestes dates o no hi ha dates programades clica