LA NOSTRA HISTÒRIA

                                                  

 

 

 

 

 

 

RES MILLOR QUE EXPLICAR EL PROJECTE DEL RESTAURANT AMB UN VIDEO

 

                             

        Com ens explicavem al 2013 a la Xarxa de Televisions Locals             Com ens expliquem al 2016 al Congres Nacional de Medi Ambient 

 

PRINCIPIS I VALORS QUE SENTIM

Podem reivindicar el canvi o podem lamentar-nos de com funcionen les coses.

Els que formem part del projecte decidim tenir una actitud proactiva i preferim no solament conscienciar i educar sinó construir relacions entre persones i l'entorn. Triar el banc amb el qual treballes, triar a qui contractes la llum, escollir els productes del supermercat i ser més autosuficients… són aquelles coses que creiem que poden arribar a forjar aquest altre món. 

Per a això ens basem en uns principis i valors que ens corresponen:

Consum responsable i solidari: Responsabilitzar-nos dels efectes del nostre consum i del desgast dels recursos naturals en l'àmbit local i global. 
Decreixement: Reduir la nostra petjada ecològica i de carboni 
Sobirania alimentària i cooperació: Cuidar del nostre hort, de les nostres llavors i de la salut alimentant-nos ecològicament i localment preservant la terra i la gent.
Participació ètica i desenvolupament sostenible: Crear iniciatives participatives per compartir col·lectivament i aconseguir una transformació cap a l'autosuficiència.
Creativitat, expansió i apoderament: Ajudar a expandir la nostra aptitud de cocrear, confiar i intercanviar experiències i espais amb els altres.

 

OBJECTIUS GENERALS

Basant-se en el context que certament manifestava Ernst Friedrich Schumacher amb les seves paraules en el llibre Small is Beautiful, Esbioesfera vol convertir-se en un agent de canvi integrat dins de Cardedeu per catalizar la transició cap a models de producció i de consum molt més sostenibles, saludables i amb sentit. El nou projecte Esbioesfera vol reformular el “jo modern” en un jo respectuós per la Terra, solidari amb la comunitat i interessat per les conseqüències d'un estil de vida que està disminuint les possibilitats d'oferir un món millor per a generacions futures. 


A través de la realització de cursos orientats al cultiu de la terra, saber ser autosuficient i aprendre tècniques d'habitabilitat i eficiència energètica volem transformar el nostre entorn cap a una comprensió de l'ecosistema local i de la biosfera íntegrament. I, sobretot, crear consciència a través de la formació per entendre els processos naturals, afrontar els problemes del canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i l'esgotament dels recursos naturals que la nostra activitat econòmica ha generat, tot dissenyant models que siguin sostenibles, globalment responsables i localment sensibles.


VISIÓ

Ser una escola reconeguda pel seu compromís permanent a transmetre i generar coneixements a través del seu pla de formació i acció en l'àmbit de l'agricultura ecològica, l'autosuficiència i ecologia urbana.

A través de l'escola donem resposta a una necessitat social  en el nostre interior a través de l'aprenentatge d'aptituds i habilitats personals, i desenvolupar un comportament i sentiment de valor cap a tot el que ens envolta per un 
bé comú.

Els impulsors d'Esbioesfera, fundadors i associats, sempre hem cregut que tota persona és capaç de canviar l'estat actual del món centrat en el consum, la competitivitat i l'egocentrisme. Com? Oferint formació per augmentar el nombre de persones impulsores de canvi cap a una Transició compartida en tres dimensions:

• Transició social i interior cap al respecte i cooperativisme, 
• Transició econòmica i autosuficient cap a la sobirania personal i local,
• Transició ambiental i permacultural cap a la sostenibilitat global.


Esbioesfera creu que tots som part de la solució per a un món millor i per aquesta raó aposta per transformar la societat cap a una transició més resilient. 

 

MISSIÓ
Per poder transmetre els conceptes i aptituds associats a l'agricultura ecològica, l'autosuficiència i l'ecologia urbana. Esbioesfera ha creat un conjunt de cursos, tallers i altres accions participatives per reconnectar a la gent i aconseguir així augmentar la resiliència de les persones des d'una perspectiva ètica i responsable.

Amb aquest programa formatiu i d'acció ens integrem al moviment en transició, posant l'accent a ensenyar tècniques i eines per ser més autosuficients, responsables i conscients dels nostres actes de consum i de la importància de treballar en comunitat i preservant l'entorn.

Per proporcionar aquesta interacció amb l'entorn social i natural, el pla formatiu se centra en:

Conrear un hort de manera ecològica i permacultural i assessorar altres comunitats sobre aquest tema.
• Mantenir l'hort i entrellaçar amistat amb els companys.
Sembrar llavors tradicionals de la regió i oferir planter de varietats locals. 
• Processar les collites col·lectivament cap a una alimentació bona, sana i justa
Participar en fires i altres esdeveniments divulgatius per donar a conèixer el projecte i la seva finalitat.
Crear xarxes locals entre alumnes i interconnexió amb altres entitats com a espai social.
Transformar el pensament cap a un consum local i global sostenible i ecològic.
Fomentar el coneixement dels productors locals amb visites i celebracions comunitàries per prendre consciència de l'impacte econòmic i ambiental que representa donar suport a aquest petit i sostenible sector.
• Donar ponències, projectar documentals i tallers tècnics per obrir debat i escoltar els diferents punts de vista i atreure a la multitud. 
Cocrear i compartir experiències d'autoorganització en famílies i promoure processos participatius
Potenciar llaços socials de convivència mitjançant sortides a la naturalesa i celebracions de grup. 
• Fomentar l'intercanvi d'experiències i de materials a través del nostre espai i el desenvolupament de l'escolta, donar i rebre.
• Ampliar el coneixement de la bioconstrucció i aprofitament dels recursos locals preservant el medi ambient. 
Desenvolupar relacions amb l'entorn o altres entitats per estimular l'expansió creativa i de connexió espiritual personal.

 

 

 

POTS LLEGIR TOT EL PROJECTE EN AQUEST TREBALL DE

POSTGRAU DE DISSENY PER LA SOSTENIBILITAT

DE GAIA EDUCATION 2012

 
 
 
 
 
 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla